Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ




Φίλες και φίλοι,

                        Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τις εργασίες της ημερίδας  που διοργανώνει το Δίκτυο Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ του οποίου η φιλοσοφία και η δράση αγγίζει την χιακή κοινωνία όλο και περισσότερο.
Σήμερα είμαστε εδώ για να ακούσουμε για την συνεταιριστική επιχειρηματικότητα, και να εξετάσουμε τις προοπτικές της στο μέλλον .
Ο συνεταιριστικός θεσμός αποτελεί συγκεκριμένη και σε παγκόσμιο επίπεδο διαμορφωμένη μορφή οικονομικής δραστηριότητας, με παράλληλες αρχές  ισότητας, ισοτιμίας, αλληλεγγύης, και κοινωνικής υπευθυνότητας . Εν κατακλείδι οι συνεταιρισμοί αποτελούν ένα οικονομικό σύστημα με κοινωνικό περιεχόμενο.
 Υπάρχει επίσης και θεσμικό πλαίσιο για την επιχειρηματική δραστηριοποίηση με έμφαση στην εξυπηρέτηση αναγκών του κοινωνικού συνόλου .
Η σημερινή  ημερίδα, θα διαφωτίσει περισσότερο και θα μεταλαμπαδεύσει την εμπειρία και την ενασχόληση με το αντικείμενο των αξιόλογων πανεπιστημιακών και ερευνητών της Ελλάδας και του εξωτερικού
Τα συμπεράσματα θα αποτελέσουν έναν «οδηγό» δραστηριοποίησης, σε ένα πεδίο που δεν  υπάρχει επαρκής πληροφόρηση και ενημέρωση για τον μέσο πολίτη.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα αναπτυχθούν αυτά τα σημαντικά θέματα , αλλά θα χαρώ περισσότερο να ακούσω  ιδέες ,προτάσεις, και εφαρμογές για το νησί μας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη και ίσως είναι και η αρχή κάποιας συνεργασίας. Να υπολογίζετε την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά μου.  Ευχαριστώ για την πρόσκληση, απευθύνω για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και εύχομαι «καλή επιτυχία»  στις εργασίες της  ημερίδας