Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Σταμάτης Κάρμαντζης: Ένας... δρομέας του ελληνικού πολιτικού... στίβου

    Ο Σύλλογος "KARYAI SOCIETY OF CHIOS"  στο Σικάγο προσκάλεσε σε επίσημη επίσκεψη τον Αντι-Νομάρχη Χίου Κο Σταμάτη Κάρμαντζη να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χιωτών του Σικάγου (τον Νοέμβριος 1999) για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Χίου. Για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων του Χιώτικου λαού και των αποδήμων συμπατριωτών μας στην Πολιτεία του Ιλινόις.


      Ο Κος Στ. Κάρμαντζης μίλησε από όλους τους τοπικούς ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και μετέφερε την αγάπη της Μητέρας Πατρίδας σε όλους τους Έλληνες που ζουν, που εργάζονται και που διακρίνονται σε όλους τους τομείς της οικονομικής της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.
 

    Ο Αντι-Νομάρχης Χίου επισκέφθηκε αρκετά ελληνικά ημερήσια και απογευματινά σχολεία και έζησε εντονότατες στιγμές εθνικής συγκίνησης από τις αυθόρμητες εκδηλώσεις των ελληνοαμερικανών μαθητριών και μαθητών, αλλά και από τους αφοσιωμένους στην εκπαιδευτική και εθνική αποστολή τους, δασκάλους των σχολείων της Ελληνικής Παροικίας. 


   Στις εκδηλώσεις των μαθητών και των δασκάλων ο Κος Κάρμαντζης απάντησε με θαυμασμό για το αξιοθαύμαστο έργο που επιτελείται στα Ελληνικά σχολεία του Σικάγου και με την ευφράδεια που τον διακρίνει, γέμισε τις καρδιές μαθητών και δασκάλων με εθνικές παραινέσεις. Το δώρο του στα σχολεία που επισκέφθηκε ήταν εκτός από την αγάπη του και πλήθος ελληνικών σημαιών που για το σκοπό αυτό έφερε από την Μητέρα Πατρίδα.


    Επίσης ο Αντι-Νομάρχης Χίου είχε προγραμματικές εθιμοτυπικές συναντήσεις με κορυφαίους αξιωματούχους τις Πολιτείας του Ιλλινόϊ τις οποίες συντόνιζε ο Πρόεδρος του Συλλόγου "KARYAI SOCIETY OF CHIOS" Κος Δημήτριος Κρητικός σε συνεργασία με την Betty Grinzanis, υπεύθυνη επί των Δημοσίων Σχέσεων. 


  
    Συναντήθηκε με την Υποκυβερνήτη Κα Corrine Wood με την Ειδική Σύμβουλο του Κυβερνήτη Κα Penny Kendall, με την αρμόδια επί οικονομικών θεμάτων Κα Judy Baar Topinka, με τους επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος του Ιλινόις Κυρίους Charles Reed και Margo Theodore και με εκπροσώπους του Δήμου του Σικάγου.




   Τέλος ο Κος Σταμάτης Κάρμαντζης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο Κο Δημήτριο Κρητικό και από τον Κο Γεώργιο Θεοδοσόπουλο, Καθηγητή Θεολόγο, επισκέφθηκε τον Κυβερνήτη του Ιλινόις Κο George Ryan, στο Κυβερνείο της Πολιτείας, στην πρωτεύουσα του Ιλινόις, το Spingfield. 
   Ο κος Κάρμαντζης ευχαρίστησε τον Κυβερνήτη για την αγάπη με την οποία περιβάλλει τους Έλληνες του Ιλινόις. 
      Ο Κυβερνήτης, μεταξύ των άλλων επαινετικών λόγων για τους Έλληνες του Ιλινόις, του ανέφερε ότι έχει πολλούς Έλληνες φίλους.

    Ο Αντι-Νομάρχης αναχώρησε για τη Μητέρα Πατρήδα γεμάτος με διακρίσεις, μεταξύ των άλλων το Κλειδί της Πολιτείας του Ιλλινόι και το Ανώτατο μετάλλιο της Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Σικάγου. Δήλωσε ότι "Οι Έλληνες που ζουν εδώ στην Αμερική, και όπου γης, διαφυλάσσουν με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια τα ήθη και τα έθιμα, τις παραδόσεις, τη γλώσσα, τη θρησκεία και όλα τα ιερά και τα όσια  του Έθνους μας".

     Καλό θα ήταν και άλλοι δρομείς του ελληνικού πολιτικού... στίβου, με ξεκάθαρες εθνικές ιδέες και με ανιδιοτέλεια, να προγραμματίσουν παρόμοιες επισκέψεις στα "Κέντρα" των Ελλήνων της "Διασποράς" Θα ωφεληθούν πραγματικά.
 

 Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.



Δημήτριος Κρητικός Πρόεδρος του Συλλόγου  

"KARYAI SOCIETY OF CHIOS"