Τρίτη 24 Απριλίου 2012

8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Του ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ
Υποψήφιος ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΝΔ

Ο στόχος είναι η επανεκκίνηση της Οικονομίας, ως αποκλειστικό μέσο για την ανόρθωση, όλου του συστήματος και η έξοδος από την οικονομική κρίση με τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Για το πώς είναι δυνατόν  να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω, υπάρχουν 8 βασικές προτάσεις, ως εξής:


1. Κατάρτιση ενεργού αναπτυξιακού προγράμματος, με στήριξη της εγχώριας παραγωγής, των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών,

2. Λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την προσέλκυση επενδύσεων και κεφαλαίων που θα εισρεύσουν στη χώρα και στις ελληνικές τράπεζες, μετά την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία της χώρας, Αξιοποίηση των αναπτυξιακών εργαλείων που σχετίζονται με το ΕΣΠΑ

3. Ενίσχυση στρατηγικών τομέων της οικονομίας στη βιομηχανία και τις κατασκευές, στην εναλλακτική ενέργεια, στον ποιοτικό και θαλάσσιο τουρισμό, στη ναυτιλία, τις σύγχρονες και εναλλακτικές καλλιέργειες, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, την ιχθυοκαλλιέργεια, τις μεταφορές και logistics την εκπαίδευση, τις νέες τεχνολογίες, την έρευνα και την καινοτομία.

4. Κατάρτιση προγραμμάτων επιδοτούμενης  απασχόλησης, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του επαγγελματικού προσανατολισμού, αποτροπή των παρασιτικών δραστηριοτήτων και ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης και παραγωγής.

5. Εντατικοποίηση της δράσεων κατά της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, απλούστευση, αντικειμενικοποίηση και εκσυγχρονισμός του φορολογικού συστήματος και μείωση του ΦΠΑ.

6. Περιστολή των δημόσιων δαπανών, ορθολογικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της κοινωνικής ασφάλισης, βελτίωση των κοινωνικών παροχών στους πραγματικά έχοντες ανάγκη.

7.  Λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων  για την πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, με απλούστευση και εκσυγχρονισμό των διαδικασιών αυστηρών, με ενίσχυση των ελεγκτικών και κυρωτικών μηχανισμών.
                                  
8.   Διασφάλιση της εθνικής ταυτότητας της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με στήριξη του ελληνικού πολιτισμού, των παραδόσεων, της επιστήμης και των τεχνών, ενίσχυση των δεσμών με την Ομογένεια.