Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Το Νοσοκομείο μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας !

  «Το «Σκυλίτσειο» μετατρέπεται σε… Κέντρο Υγείας». Αυτή ήταν η κραυγή αγωνίας που έβγαλαν οι γιατροί του Νοσοκομείου μας με τη συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησαν στο γραφείο του Διοικητή. 

   Μετά και την τελευταία απόφαση του Υπουργείου να περιορίσει κατά 40% το κονδύλι που διατίθεται για τις εφημερίες των γιατρών. 

   Στο κάλεσμα που είχαν απευθύνει οι γιατροί του «Σκυλίτσειου» αποδέκτης αυτής της κραυγής αγωνίας ήταν ο υποψήφιος βουλευτής Σταμάτης Κάρμαντζης που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους.

   Ο Πρόεδρος του ΣΙΝΟΧΙ, Θανάσης Καρτάλης, ο οποίος εξήγησε ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα για τους γιατρούς του «Σκυλίτσειου» το θέμα ότι είναι 3 μήνες απλήρωτοι, αλλά ότι με τις απαράδεκτες μειώσεις που γίνονται στα κονδύλια των εφημεριών το Νοσοκομείο θα μείνει ακάλυπτο από συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών ορισμένες μέρες το μήνα. Κενό, που όπως είπε, μπορεί να καλυφθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα από γειτονικό νοσοκομείο, όχι όμως σε ένα νησί όπως η Χίος. «Αν δεν κινηθούμε όλοι μαζί το Νοσοκομείο θα καταλήξει Κέντρο Υγείας ή Πολυδύναμο Ιατρείο», είπε χαρακτηριστικά.
 
   Ο κ. Γεωργιόπουλος συνέδεσε αυτή την αρνητική εξέλιξη  με το γεγονός ότι στη Χίο εκλέγονται δύο βουλευτές. «Δυστυχώς δεν είναι μονοεδρική η Χίος», είπε και κάλεσε τους αιρετούς και τους υποψήφιους βουλευτές να «βάλουν πλάτη» ώστε να μη χάσουμε τους γιατρούς…
 
   Ο κ. Κάρμαντζης σημείωσε ότι κινδυνεύει ο δημόσιος χαρακτήρας της Υγείας και ότι οδηγούνται οι ασθενείς σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Ενώ διαφώνησε με την άποψη ότι αυτά συμβαίνουν γιατί η Χίος δεν είναι μονοεδρική.