Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ (Α.Ε.Ν.) ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΧΙΟΥ - ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Σταμάτης Κάρμαντζης: Κεντρικός Εισηγητής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου για ΑΝΑΤΡΟΠΗ προσχεδίου ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) Χίου και Οινουσσών από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

         Στα πλαίσια των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα για την εφαρμογή «Καλλικράτη» στην Ναυτική Εκπαίδευση από το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να καταργηθούν οι Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού σε Χίο και Οινούσσες.

       Οι Καθηγητές της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου με πρόσφατη επιστολή τους, την οποία σας επισυνάπτουμε, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το μέλλον της Ναυτικής Εκπαίδευσης και της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου και ζητούν την ενεργοποίηση των τοπικών φορέων προκειμένου να παραμείνει σε λειτουργία η Σχολή.
          Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα για τη ναυτική εκπαίδευση, για τη ναυτιλία, για την τοπική οικονομία, για την απασχόληση, για τη Χίο, τις Οινούσσες και το Βόρειο Αιγαίο. 

Εισηγητής του θέματος εκ μέρους της Παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»  ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χίου κ. Σταμάτης Κάρματζης.        

ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΧΙΟΥ - ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1.  ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ , ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΟΥΝ , ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΥΤΗ Η ΠΕΝΙΧΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ
2.  ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤOΝΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ..
3.  ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ  ΑΝΑΛΟΓΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΟΤΙ TΟ ΕΝΑ (1) ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΧΙΟ!
4.  ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟYΡΓΟ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ Ο Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ.